Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Şova, despre podul de cale ferată surpat în Braşov: Trebuie să găsim soluţia pentru a repune în circulaţie acel tren

https://transilvania365.ro/la-un-pas-de-tragedie-pod-de-cale-ferata-prabusit-la-budila-foto/
pod surpat Brașov

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, luni, în judeţul Buzău, că trebuie găsite soluţii pentru a reface legătura de transport între localităţile izolate după ruperea podului din localitatea braşoveană Budila, peste râul Târlung (news.ro).

Ministrul Transporturilor a vorbit la Buzău despre situaţia podului rupt la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea braşoveană Budila, care se află pe secţa CF Hărman-Întorsura Buzăului, administrată de un gestionar privat.

”În legătură cu podul care s-a dărâmat, trebuie să vă spun că el era sub monitorizare. Traversarea trenului s-a făcut cu pilotaj, iar apoi, după trecerea acestui tren, au fost instituite măsuri de restricţionare a traficului. Acel sector de cale ferată făcea parte dintr-o zonă neinteroperabilă, nu era în mod direct în responsabilitatea CFR Infrastructură. dar cu toate acestea cei de la CFR Infrastructură au ţinut în permanţă legatura cu operatorul privat care are în concesiune acel sector. Va trebui să avem o evaluare, este vorba şi de condiţii contractuale privind exploatarea acestui segment de cale ferată şi să găsim soluţia pentru a repune în circulaţie acel tren sau măcar pentru a reface o legatură de transport între localităţile izolate azi”, a spus Şova.

Întrebat de jurnalişti cine ar fi răspuns dacă se producea o tragedie generată de ruperea podului, ministrul a declarat că juridic răspunderea îi aparţinea operatorului care are în concesiune zona de cale ferată.

”Strict juridic răspundea cel care avea-n administrare acest sector, dar niciodată nu am privit aşa lucrurile. Întotdeauna la nivelul companiei şi al ministerului, tot ce ţine de responsabilităţi, dacă nu neapărat legale, unele chiar morale le tratam cu maximă atenţie. Acea traversare a fost făcută sub pilotaj, iar apoi s-a luat decizia instituirii restricţiei, pentru că la câteva ore urma alt tren. Sigur că a existat un risc, dar acest risc la momentul când s-a făcut traversarea nu a fost evaluat ca fiind iminent”, a mai spus Şova.

Un pod de cale ferată s-a prăbuşit, sâmbătă, în comuna Budila, judeţul Braşov, din cauza unei viituri, fiind afectată linia Braşov - Întorsura Braşovului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.