Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luciano Spalletti, desemnat cel mai bun antrenor din sezonul 2022-2023

niceredov.life
napoli

Luciano Spalletti, care a condus-o pe Napoli la cel de-al treilea titlu de campioană din istoria sa, a fost ales, luni, de omologii săi, cel mai bun antrenor din Serie A în sezonul 2022-2023, informează AFP.

Spalletti a cucerit trofeul "Banca de Aur" pentru a doua oară în cariera sa, după premiul câştigat la finalul sezonului 2004-2005 când a încheiat pe locul 4 campionatul italian de fotbal cu Udinese, potrivit Agerpres.

Din cei 61 de antrenori din Serie A, Serie B şi Serie C consultaţi, 42 s-au pronunţat în favoarea lui Spalletti, care i-a devansat pe Simone Inzaghi (Inter Milano/6 voturi) şi Stefano Pioli (AC Milan/3 voturi), câştigătorul din sezonul 2021-2022.

Sub conducerea lui Spalletti, Napoli a pus capăt celor 33 de ani de aşteptări şi eşecuri, devansând-o pe principala sa contracandidată, Lazio Roma, cu 16 puncte în clasament.

Spalletti, în vârstă de 64 de ani, a părăsit-o pe Napoli la finalul sezonului în care, sub conducerea lui Rudi Garcia şi apoi Walter Mazzarri, a pierdut orice speranţă de a-şi păstra titlul şi ocupă locul 9 în Serie A, la 22 de puncte de liderul Inter Milano.

Luciano Spalletti a preluat din luna august funcţia de selecţioner al echipei Italiei, campioana europeană en titre care, după ce a ratat calificarea la Mondialul din Qatar din 2022, a smuls in extremis biletul pentru EURO 2024 din Germania.

Fostul internaţional italian Fabio Grosso a fost ales, la rândul lui, cel mai bun antrenor din Serie B după promovarea lui Frosinone în primul eşalon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.