Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări avansate faţă de grafic pe tronsonul II al drumului expres Craiova-Piteşti

pixabay.com
lucrari drum in lucru

Stadiul de execuţie a lucrărilor de construcţie pe tronsonul II al drumului expres Craiova-Piteşti este unul avansat faţă de grafic, potrivit şefului Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Olt, Adrian Motorga, care a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că a fost rezolvată şi o problemă apărută în zona Balş, unde drumul expres se intersecta cu reţeaua de apă şi canalizare care va intra în reabilitare cu fonduri europene.

Motorga a explicat faptul că miercuri, în cadrul unei întâlniri între reprezentanţi ai CNAIR, ai antreprenorului şi ai Companiei de Apă Olt, au fost stabilite aspecte tehnice menite să evite blocaje ale vreunuia dintre cele două proiecte, ambele beneficiind de finanţare europeană, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

"Este vorba de un proiect pe care îl au cei de la Compania de Apă Olt (CAO), extindere reţele, reabilitare reţele, cu finanţare europeană, proiect pe care ei l-au accesat ulterior avizului pe care l-au dat pentru execuţia drumului expres. Au fost nişte discuţii în cursul zilei de astăzi care s-au finalizat cu o minută, în care s-a stabilit foarte clar ce are fiecare de făcut. Situaţia este rezolvată, este deblocată la această oră. Acum este chestiune de proiectanţi, de detalii tehnice. Execuţia drumului expres continuă. Lucrările nu au stat în loc. Era o chestiune de condiţionalitate a avizării şi dintr-un sens şi din celălalt, acum s-au rezolvat problemele. CAO a solicitat să se clarifice anumite aspecte şi cumva cele două proiecte, ambele pe fonduri europene, atât drumul expres, cât şi acest proiect al CAO, să se poate derula fără să existe probleme de o parte sau de alta. Au mai fost două întâlniri şi aceasta a fost a treia, stabilind fiecare ce are de făcut. Lucrările la drumul expres pe acest tronson merg în grafic, chiar suntem puţin în avans faţă de grafic", a declarat Adrian Motorga.

Tronsonul II al drumului expres Craiova-Piteşti are aproximativ 40 de kilometri şi ar urma să cuprindă execuţia unor centuri ocolitoare pentru municipiul Slatina şi oraşul Balş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.