Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări 'bine făcute' în România: Oficiul Antifraudă cere înapoi banii europeni cheltuiţi

fonduri europene

Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă a verificat în amănunt modul în care au fost executate lucrările de modernizare a DJ 705 A Costești – Sarmizegetusa Regia și a descoperit nereguli care vor costa bugetul județului Hunedoara 1,1 milioane de lei.

Vezi şi: DNA și SRI sparg un nou cuib de viespi: casetele din Dubai (presă)

Vezi şi: Dan Andronic revine cu dezvăluirile, după chemarea la DNA: mișcarea de forță a SRI

Informația a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora. „Există ceva corecții, da. Ordinul de mărime este consistent, dar vom detalia mâine (joi, n.r.) într-o conferință de presă”, a declarat Mircea Bobora, potrivit hunedoaralibera.ro.

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri europene. Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma licitației (câștigată la jumătate din valoarea inițială), către SC Trans Construct SRL – firmă implicată în dosarul de corupție al fostului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț. Lucrările au început în luna august 2015 și s-au încheiat în mai 2016. În august 2016, o viitură puternică a rupt drumul și a afectat grav structura acestuia în câteva puncte esențiale. O expertiză comandată de conducerea CJ Hunedoara a evidențiat faptul că, la gabioanele construite, s-a folosit piatră de râu în loc de piatră concasată, lucru recunoscut și de președintele Cj Hunedoara, Mircea Bobora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.