Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de Marcel Guguianu, Paul Gherasim şi Edgar Degas scoase la licitație prin Artmark

artmark

Lucrări de Marcel Guguianu, Paul Gherasim şi Edgar Degas se numără între cele 120 de loturi care vor fi licitate prin Artmark pe 29 septembrie, exclusiv online, potrivit news.ro.

Sculptura „Nud cu drapaj”, realizată în bronz de Guguianu, este estimată la 2.000 - 3.000 de euro, iar artistul este prezent în licitaţie cu alte trei lucrări din ipsos, modelat şi patinat de autor, a căror valoare este încadrată între 600 şi 1.600 de euro.

Două lucrări de Paul Gherasim, desene în creion şi acrilic, sunt scoase la vânzare, pornind de la 300 de euro, însă lotul cel mai scump îl reprezintă un print „Portret de femeie (Baroneasa Renée Frachon)” (1908-1910), semnat şi intitulat pe verso, în peniţă, „Brâncuşi, Portrait de femme", ştampilat pe verso „Fond Barbu Brezianu". Acesta are o valoare estimată la 5.000 - 10.000 de euro.

Citește și: DIICOT a lucrat cu ofițerii de la Grupuri Infracționale Violente peste DORINȚA șefilor din Poliția Capitalei care în 2019 au pus interdicție polițiștilor

În licitaţia colecţiei unui galerist de artă contemporană, aşa cum este descrisă de Artmark, sunt incluse şi două lucrări de Edgar Degas - „Balerină în repaos (mâinile pe şolduri, piciorul drept înainte)”, sculptură în bronz estimată la 1.500 - 2.500 de euro, şi „Balerină (privind spre talpa piciorului său drept)”, cu aceeaşi valoare.

Numeroase afişe din perioada Uniunii Sovietice completează licitaţia, care va avea loc pe 29 septembrie la ora 19.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.