Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de Pierre Alechinsky, Pol Bury, Juan Miró, Max Ernst, într-o expoziţie suprarealistă la Muzeul Naţional de Artă al României

metropotam.ro
Muzeul National de Arta - MNAR

Lucrări de gravură de Pierre Alechinsky, Pol Bury, Juan Miró, alături de unele semnate de Max Ernst şi Roberto Matta, vor putea fi admirate, din 27 septembrie, în expoziţia "În jurul şi împrejurul Suprarealismului", găzduită de Muzeul Naţional de Artă al României, potrivit news.ro.

Iubitorii de gravură pot vizita, în perioada 27 septembrie 2019 - 2 februarie 2020, expoziţia "În jurul şi împrejurul Suprarealismului", găzduită de Muzeul Naţional de Artă al României, în cadrul programului de cooperare între Valonia - Bruxelles şi România.

Expoziţia, rezultat al colaborării dintre MNAR, Delegaţia generală Valonia-Bruxelles la Bucureşti şi Centrul Gravurii şi al Imaginii imprimate din La Louvière (Belgia), prezintă operele a 22 de artişti şi scriitori reprezentativi pentru suprarealismul belgian şi internaţional, acoperind, majoritatea, cea de-a doua jumătate a secolului trecut, cu accent pe anii 1970.

Citește și: E oficial! Ce se întâmplă cu pedofilul din Olanda

David Royaux, delegat general Valonia-Bruxelles la Bucureşti, afirmă că această expoziţie prezintă „o paletă largă de lucrări, oferind vizitatorului posibilitatea de a avea o mai bună viziune generală asupra acestei mişcări a cărei influenţă este foarte pregnantă în cultura belgiană francofonă, dar şi în alte culturi. Astfel, va putea fi admirat un florilegiu de lucrări create de artişti belgieni şi străini de renume, precum Pierre Alechinsky, Pol Bury sau Juan Miró".

Alături de aceştia, se vor regăsi în expoziţie şi lucrări semnate de: Max Ernst, Achille Chavée, Alberto Gironella, Wout Hoeboer, Jorge Camacho sau Roberto Matta.

Muzeul Naţional de Artă al României este partener al Delegaţiei generale Valonia-Bruxelles din anul 2002, iar "În jurul şi împrejurul suprarealismului" este cea de-a patra expoziţie consecutivă cu opere de artă din patrimoniul Centrului Gravurii şi Imaginii imprimate din La Louvière. Datorită acestui parteneriat structural, publicul din România a putut să aprecieze, de-a lungul anilor, bogăţia şi diversitatea creaţiei culturale din Belgia francofonă.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

„Colaborarea dintre Delegaţia generală Valonia-Bruxelles şi Muzeul Naţional de Artă al României acoperă deja aproape două decenii. Putem spune că este o performanţă notabilă şi un semn de statornicie în aceste vremuri atât de schimbătoare. Suntem, prin urmare, onoraţi să rămânem în jurul acestei prestigioase instituţii şi să putem oferi publicului din România, din nou, o parte din cultura Belgiei.” a declarat Liviu Constantinescu, director general interimar al Muzeului Naţional de Artă al României.

Expoziţia va avea loc în sala dedicată expoziţiilor temporare din cadrul Galeriei de Artă Europeană, accesul făcându-se pe baza biletului de intrare în galerie. Curator: Gwendoline Moran Debraine.

Program de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Accesul se face pe baza biletului de intrare în Galeria de Artă Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.