Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de semnalizări şi electrificare de circa 40 milioane euro pe subtronsonul Ilteu-Gurasada executate de cei de la Alstom

capital.ro
cfr tren milioane

Compania Alstom va executa lucrări în valoare de circa 40 de milioane de euro pe subtronsonul Ilteu-Gurasada, în cadrul contractului de modernizare feroviară semnat de CFR şi consorţiul Asocierea RailWorks, din care Alstom face parte. Termenul de finalizare este decembrie 2020, au anunţat joi reprezentanţii Alstom.

Consorţiul “Asocierea RailWorks” este format din două companii furnizoare de lucrări civile şi feroviare, respectiv Aktor, liderul de consorţiu şi Arcada, precum şi Alstom. Subtronsonul Cap Y Ilteu – Gurasada este situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică), legând oraşele Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa. "Contractul are ca obiectiv modernizarea a 22,34 km de infrastructură şi suprastructură feroviară pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, lucrări de construcţii civile pe întreaga distanţă, lucrări de instalaţii de electrificare, semnalizări şi telecomunicaţii, inclusiv GSM-R", spun oficialii Alstom.

În cadrul consorţiului, Alstom este direct responsabilă de proiectarea şi implementarea tuturor lucrărilor legate de: sistemul european de semnalizare feroviară ERTMS Nivelul 2, centralizarea electronică şi sistemele de electrificare a căii ferate. “ Echipele Alstom vor implementa sisteme de semnalizare ERTMS Nivelul 2, inclusiv GSM-R, centralizare electronică, respectiv electrificare – linia de contact şi substaţia de tracţiune aferente acestui subtronson”, a declarat Gabriel Stanciu, director general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

El afirmă că noul proiect vine la finalul unui alt proiect similar, pe tronsonul Micăsasa-Coşlariu. "Acest nou contract va asigura o continuitate a activităţii din zonă”, adaugă Gabriel Stanciu. Compania Alstom este prezentă în România de peste 20 de ani şi derulează în prezent cinci proiecte naţionale de reabilitare şi modernizare feroviară, precum şi un contract de mentenanţă a trenurilor pentru metroul bucureştean.

Compania a înregistrat vânzări de 7,3 miliarde euro şi comenzi în valoare de 10 miliarde euro în anul fiscal 2016/17. Alstom are sediul principal în Franţa şi este prezentă în peste 60 de ţări, având un număr de 32.800 de angajaţi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.