Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări în zona Aeroportului Internațional Henri Coandă: se montează grinzile la viaductul de cale ferată de pe DN1

pixabay.com
lucrari drum in lucru

CFR Infrastructură a anunțat că, în noaptea de marți spre miercuri, au început lucrările de montare a grinzilor la viaductul de cale ferată peste DN1, în zona Aeroportul Internațional Henri Coandă. Lucrările se fac noaptea, iar traficul este restricționat, relatează Mediafax.

Citește și:  ALERTĂ METEO Cod galben de ploi torențiale, valabil în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, au început lucrările de construire a viaductului CF peste DN 1, prin montarea grinzilor prefabricate între pilele 24 și 25.

Lucrările se vor desfășura în perioada 22, 23, 29 și 30 iulie, respectiv 5, 6, 12 și 13 august, în cursul nopții, între orele 0.00 – 4.00, interval orar în care traficul rutier în zona Aeroportul Internațional Henri Coandă va fi restricționat pe o singură bandă pe fiecare sens de circulație.

„Construirea viaductului peste DN1, între pilele 24 și 25, se va realiza etapizat pe următoarele categorii de lucrări: montarea a 4 grinzi prefabricate între cele două pile (fiecare grindă având o lungime 40 m și o greutate de 73 de tone), cofrare și armare dală de suprabetonare, betonare dală de suprabetonare, decofrare dală de suprabetonare”, se arată în comunicat.

Lucrările sunt efectuate în zona orașului Otopeni, la kilometru 16+100.

Proiectul „Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București” prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu 3 podete, un viaduct de 1,52 km lungime (cu 37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație CF, cu linie dublă, la Terminalul T1, stadiul fizic de execuție al lucrărilor fiind de 87%.

Valoarea contractului este de 398,1 milioane lei, iar lucrarea este finanțată din fonduri europene nerambursabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.