Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările de construcţie la un proiect turistic în Indonezia vor continua, în ciuda avertismentelor UNESCO

unesco

Lucrările de construcţie la un proiect turistic în Indonezia, supranumit pe reţelele de socializare ''Jurassic Park'', vor continua, a precizat joi Ministerul Mediului din această ţară situată în sud-estul Asiei, în ciuda avertismentelor UNESCO referitoare la impactul negativ pe care planurile le-ar putea avea asupra mediului, informează Reuters.

Lucrările de construcţie la proiectul turistic Komodo National Park au început anul trecut provocând temeri referitoare la impactul negativ la adresa economiei locale şi asupra habitatului fragil al dragonului de Komodo, specie endemică în Indonezia.

Luna trecută, oficiali ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) au declarat, în cadrul unei conferinţe a Comitetului Patrimoniului Mondial, că proiectul necesită o nouă evaluare în ceea ce priveşte impactul asupra mediului din punctul de vedere al pescuitului ilegal şi al potenţialului risc asupra habitatului natural al dragonului de Komodo, scrie Agerpres.ro.

''Proiectul va continua... s-a demonstrat că nu are niciun impact'', a declarat pentru Reuters Wiratno, un înalt oficial din Ministerul Mediului din Indonezia.

Oficiali din cadrul UNESCO au declarat, în cadrul şedinţei de luna trecută, că au solicitat o evaluare actualizată din partea guvernului indonezian, dar că nu au primit niciun răspuns. Wiratno a spus că o nouă evaluare este în curs de realizare şi că va fi înaintată în septembrie.

Nu este foarte clar ce presupune proiectul, care se concentrează pe insula Rinca. Anul trecut, guvernul a spus că va construi ''un punct turistic premium'' pe insulă.

Într-o altă declaraţie, Wiratno a pus că proiectul include în principal lucrări de renovare la structurile existente şi că nu pune în niciun fel în pericol dragonii Komodo, specie în pericol de dispariţie.

Rima Melani Bilaut, din cadrul Forumului Indonezian pentru Mediu (WALHI), un grup ecologist, a spus că proiectul ar putea avea impact asupra comunităţii locale, dar ar putea totodată să şi perturbe viaţa dragonilor.

''Îndemnăm guvernul să dezvolte turism centrat pe oameni. Sunt oameni care trăiesc aici'', a spus ea.

Anul trecut, utilizatorii reţelelor de socializare au asemănat proiectul insula dinozaurilor din filmul ''Jurassic Park'', după ce fotografii cu un dragon în faţa unui vehicul de mari dimensiuni au fost distribuite masiv online.

În Indonezia trăiesc circa 3.100 de dragoni de Komodo, potrivit datelor guvernamentale. Aceste şopârle unice pot atinge 3 metri în lungime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.