Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările de extindere a UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău vor fi încheiate la sfârșitul anului 2023

Inquam Photos / Octav Ganea
UPU Bagdasar Arseni spital unitate de primiri urgente

Lucrările de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, începute în luna februarie, avansează într-un ritm bun şi se vor încheia la finele anului viitor, informează conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, în cele şapte luni care au trecut, a fost finalizată structura de rezistenţă a noului corp şi au fost executate, printre altele, lucrările de zidărie pentru închideri şi termoizolaţii în procent de 85%, tencuieli la pereţii de la subsol şi parter şi au fost demarate lucrările de instalaţii, mai puţin instalaţia electrică de curenţi slabi.

"Suntem foarte încântaţi de cum se desfăşoară lucrările la noua secţie U.P.U-SMURD. Ne dorim ca aceste lucrări să se finalizeze cât mai repede, acest vis să devină realitate pentru că, după cum bine ştiţi, ne dorim extinderea noii unităţi de primiri urgenţe încă din anul 2015. Mai avem puţin şi o să o dăm în funcţiune, ceea ce înseamnă un lucru extraordinar, mai ales pentru pacienţii judeţului, pentru cadrele medicale, care îşi vor desfăşura activitatea în condiţii de ultimă generaţie, dar şi pentru confortul aparţinătorilor, care au locuri bine stabilite, unde se pot informa şi unde pot aştepta în condiţii decente rezultate sau externarea pacienţilor. Trebuie să menţionez că vechiul U.P.U. va fi modernizat pe fonduri ale Consiliului Judeţean şi din veniturile proprii ale spitalului, pentru că va trebui să fie modernizat, fiind practic o completare a acestui U.P.U. modern. Vom face acolo secţia de Pediatrie, mult mai mare şi mult mai generoasă", a declarat manager SJU Buzău, Claudiu Damian, potrivit unui comunicat de presă postat miercuri pe pagina de internet a instituţiei.

Practic, prin acest proiect se va realiza un corp de clădire nou, cu regimul de înălţime S+P, având suprafaţa construită de 1.153,3 mp şi suprafaţă desfăşurată de 2.286,14 mp.

"Compartimentarea spaţiului s-a realizat având în vedere exigenţele din domeniu, precum şi optimizarea actului medical prin asigurarea unor spaţii suplimentare atât pentru desfăşurarea activităţilor medicale, cât şi spaţii care deservesc personalul. Corpul propus se amplasează în zona parcării existente care se transferă în subsolul clădirii proiectate, conceput ca parcaj, vestiare personal medical şi spaţii de depozitare. Conexiunea se face cu un apendice independent structural plasat în zona imediat vecină rampei de acces în UPU existent. Accesul şi ieşirea din parcaj se fac la cele două capete cu rampe proiectate pentru conexiunea cu circulaţiile la nivelul terenului amenajat. Noua Unitate de Primiri Urgenţe va dispune de un sistem modern de climatizare, încălzire, ventilaţie, aer condiţionat, de instalaţie modernă pentru asigurarea securităţii la incendiu şi va beneficia şi de aparatură medicală de ultimă generaţie, astfel încât serviciile medicale să poată fi asigurate la standarde europene. În total, noul spaţiu va asigura o mai mare libertate de mişcare, eliminând aglomeraţia din actuala Unitate de Primire Urgenţe", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii spitalului au mai menţionat că în cursul zilei de miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a efectuat o vizită pe teren pentru a verifica stadiul lucrărilor.

"Nu suntem într-o perioadă fastă din punct de vedere economic sau din alte puncte de vedere, dar uitaţi că acolo unde există profesionalism, se dovedeşte că se poate. Şi aici fac referire atât la constructor, cât şi la managementul Spitalului Judeţean sau la angajaţii din Consiliul Judeţean care se ocupă de acest proiect. Este un lucru extraordinar deoarece practic, aici, s-a construit un spital de la zero. Este adevărat, prin fonduri europene, dar şi noi, Consiliul Judeţean, şi este normal să fie aşa, am făcut eforturi financiare mari ca să concretizăm acest edificiu", a spus preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.