Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările noului Complex de servicii pentru adulţi cu probleme neuropsihice din Dragomireşti, aproape de finalizare

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava
Investiţia, derulată cu fonduri guvernamentale şi de la Consiliului Judeţean Neamţ, va fi o extensie a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, urmând să găzduiască o parte din persoanele asistate acum în această unitate, cât şi pe cei de la Roman.

"Avem în vedere crearea unui spaţiu care să asigure beneficiarilor de servicii condiţii cât mai bune de viaţă. Vom acorda, prin specialiştii care îşi vor desfăşura activitatea la Dragomireşti, o atenţie deosebită nevoilor fiecărui asistat în parte. În jurul fiecărei construcţii vor fi amenajate spaţii verzi şi căi de acces. La finalizarea acestui proiect se vor crea circa 100 de noi locuri de muncă", a declarat, marţi, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

În cadrul acestui proiect, în valoare de 16 milioane lei, vor fi date în folosinţă şapte case pentru cazarea asistaţilor, un corp central, un corp administrativ şi o clădire anexă.

Clădirile vor fi pavilionare şi vor include toate funcţiunile principale necesare serviciilor medicale, administrative, de cazare, etc.

Preşedintele CJ Neamţ a subliniat că prin acest proiect se urmăreşte îndeplinirea standardelor de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu handicap.

Totodată, se doreşte şi implementarea Programului de interes naţional "Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.