Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile SE COMPLICĂ în Orient: SUA au trimis un al doilea portavion

CC0 / /
USS portavion

Marina americană a confirmat vineri că două din portavioanele sale operează în partea de vest a Pacificului, pe fondul escaladării tensiunilor din Peninsula Coreea în urma provocărilor Phenianului, relatează Yonhap, conform agerpres.

Portavionul USS Ronald Reagan (CVN 76) şi escadrila Carrier Air Wing Five, formată din avioane de luptă şi avioane de alertă timpurie, şi-a început patrularea de primăvară la începutul acestei săptămâni, potrivit Flotei Pacificului.

Un alt grup naval al SUA, condus de USS Carl Vinson (CVN-70), operează în apele de lângă Peninsula Coreea de la sfârşitul lunii trecute.

Citește și: Mesaj ÎNGRIJORĂTOR al SUA: Ce țară ar putea ajunge ca Siria

Misiunea regională a USS Carl Vinson din Flota a 3-a a SUA, cu baza la San Diego, a fost extinsă până la sfârşitul lunii iunie, în urma testului balistic al Coreii de Nord din weekendul trecut.

Nu este ceva obişnuit ca SUA să desfăşoare două portavioane simultan într-un singur teatru din străinătate, remarcă Yonhap.

"USS Carl Vinson şi USS Ronald Reagan se află în vestul Pacificului, dar nu foarte aproape unul de altul", indică Flota americană din Pacific într-un comunicat.

Potrivit CNN, care citează oficiali din domeniul apărării, marina americană a trimis un al doilea portavion - USS Ronald Reagan - spre coastele Peninsulei Coreea, unde va desfăşura manevre comune cu USS Carl Vinson pe fondul escaladării tensiunilor în regiune.

Vești PROASTE din partea meteorologilor: Cum va fi vremea în weekend, în toată țara

USS Ronald Reagan a plecat marţi de la baza maritimă Yokosuka, din Japonia, spre Peninsula Coreea, după încheierea unei perioade de mentenanţă şi rezolvarea unor deficienţe constatate la bord.

Phenianul a anunţat duminică un test cu rachetă reuşit, la două săptămâni după ce a testat o rachetă ce s-a dezintegrat la câteva minute după lansare. Unii experţi presupun că ar fi vorba de o rachetă cu rază lungă de acţiune, în contextul în care regimul nord-coreean face eforturi de a dezvolta o rachetă intercontinentală nucleară capabilă să atingă teritoriul SUA.

Potrivit Tokyo, racheta nord-coreeană a zburat o jumătate de oră înainte să cadă în mare între coasta nord-coreeană de est şi Japonia şi a atins o altitudine de peste 2.000 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.