Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile se complică în Venezuela. Opozantul Juan Guaido, lipsit de sprijinul armatei, anunță că e de acord cu o posibilă intervenție militară americană

Business-Review EU
Juan Guaido

Opozantul Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, s-a declarat vineri, într-un interviu acordat AFP (preluat de Agerpres), pregătit, dacă va fi cazul, să autorizeze o intervenţie militară americană pentru a-l forţa pe şeful statului Nicolas Maduro să părăsească puterea şi a pune capăt crizei umanitare din ţară.

Citește și: WhatsApp face curățenie în această lună: ȘTERGE două milioane de conturi

"Vom face tot ce este necesar, tot ce trebuie să facem pentru a salva vieţi omeneşti, pentru ca să nu mai moară copii", a declarat opozantul, recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de peste 40 de ţări, cu Statele Unite în primul rând.

"Vom face tot ce este posibil. Evident, este o întrebare foarte polemică, dar, făcând uz de suveranitatea noastră, exercitându-ne prerogativele, vom face ce este necesar", a adăugat Juan Guaido.

El a răspuns la întrebarea de a şti dacă va utiliza competenţele lui legale în calitate de preşedinte al parlamentului şi preşedinte interimar pentru a autoriza o eventuală intervenţie militară străină.

"Aici, în Venezuela, fiecare zi care trece se numără în vieţi omeneşti", a adăugat opozantul.

Grava criză economică ce loveşte această ţară producătoare de petrol a antrenat o severă penurie de hrană şi medicamente. Peste două milioane de venezueleni au fugit din ţară cu începere din 2015, potrivit statisticilor ONU.

"Vom face tot ce trebuie să facem în mod suveran, autonom, pentru a ajunge să înceteze uzurparea" puterii de către Nicolas Maduro, a mai spus el.

Preşedintele american, Donald Trump, care l-a recunoscut imediat pe Juan Guaido ca preşedinte interimar, a reafirmat la sfârşitul săptămânii trecute că recurgerea la o intervenţie militară în Venezuela este "o opţiune" avută în vedere în faţa crizei care zguduie ţara.

Juan Guaido, 35 de ani, s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie invocând Constituţia. De atunci, se află în dispută cu Nicolas Maduro a cărui alegere pentru un nou mandat este contestată de opoziţie şi o mare parte a comunităţii internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.