Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a EXPLODAT: Avocatul Poporului se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât ca avocatul românilor

Facebook
Ludovic Orban

Ieșire nervoasă a premierului Ludovic Orban la adresa Avocatului Poporului. Premierul Ludovic Orban a spus, sâmbătă, referitor la solicitarea venită din partea Avocatului Poporului de eliminare a termometrizării elevilor, înainte de exemanele naționale că, „Avocatul Poporului se comportă mai mult ca avocatul PSD”, conform Mediafax.

Citește și: OFICIAL INS CONFIRMĂ previziunile lui Florin Cîțu: cu cât a SCĂZUT inflația în luna mai

„În ceea ce îi privește prezența la examen este reglementată, nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia pozițiile publice pe care le ia, decât vreun motiv de natură politică, pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât avocatul românilor. În ceea ce privește persoanele care nu pot să dea examen și e vorba de ambele examene, se va organiza o sesiune de examinare ulterioară, la două săptămâni. Vor avea dreptul de a da examen. Asta este decizia care a fost anunțată. Nici unui copil nu-i va fi răpit dreptul de a-și da examenul și în bază examinării să poată să urmeze, fie să se înscrie la un liceu unde dorește, fie ulterior să-și urmeze cariera universitară, în cazul în care dorește să aibă o carieră universitară”, a spus Orban.

Avocatul Poporului recomandă Ministerului Educației și Ministerului Sănătății ca elevilor care dau BAC-ul sau Evalurea Națională să nu li se ia temperatura înainte de examen, potrivit unui document publicat pe site-ul instituției.

Instituția Avocatului Poporului solicită ca limita de 37,3 grade să fie eliminată dintre condițiile impuse elevilor care urmează să dea Evalurea Națională și Bacalaureatul.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei nu vrea să renunţe la termoscanare şi va testa de patru ori elevii cu temperatură mai mare de 37,3. Părinţii spun că aceşti elevi ar trebui să dea examenul alături de colegii lor.

Ministerul Educaţiei a anunţat că cei care au temperatura peste 37,3 grade vor mai fi testaţi de încă trei ori, la un interval de două-cinci minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.