Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a GAFAT în Parlament: I-a ATACAT pe primarii PNL, motivând angajarea răspunderii pe două tururi

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Ludovic Orban prezintă în fața Parlamentului, la ora transmiterii acestei știri, proiectul de asumare al Guvernului pe modificarea legii electorale, astfel încât alegerile locale să aibă loc în două tururi. Premierul susține că 80% dintre cetățeni nu sunt mulțumiți de primarul comunității lor. Printre primarii aleși cu 15%, despre care Orban spune că nu sunt legitimi se află și primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Citește și: Daniel Funeriu, IEȘIRE NERVOASĂ la adresa lui Tudor Gheorghe: Mizerabile rapsod! Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!

Guvernul pe care îl conduc a luat decizia de a-și angaja răspunerea în fața Parlamentul pentru modificarea legii alegerilor locale, astfel încât să permitem cetățenilor să-și aleagă primarii ptrintr-un sistem de alegeri care să cofnere legitiimitate primarilor, anume prin 50 %+1 din alegătorii care-și exercită dreptul de vot. Acest mecanism de vot e unul care cred că nu conferă un drept deplin cetățenilor dintr-o comunitate locală de a alege un primar care să aibă elgitimitate pentru a conduce destinele comunității. Acest sistem restrânge dreptul cetățenilor nemulțumiți dintr-o comunitate locală de a schimba un primar care nu și-a făcut treaba, care nu șia respectat promisiunile elctorale”, a spus Orban, în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul a subliniat că 80% din cetățeni sunt nemulțumiți și vor să schimbe primarul comunității lor.

„Chiar dacă numărul ceățenilor nemulțumiți de gestionarea comunității depășește procentul de 70%, sau chiar dacă 80% din cetățeni au fost nemulțumiți, n-au putut să schimbe primarul”, a subliniat Orban.

Ședința reunită a Parlamentului a început la ora 14:00.

PSD a anunțat deja că va depune moțiune de cenzură, joi, pentru demiterea Guvernului Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.