Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a ORDONAT introducerea CARANTINEI pentru anumite localități

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a explicat că în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a cerut Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să introducă carantinarea în anumite localități sau anumite zone.

Citește și: Se conturează un duel exploziv la parlamentare: Gabriela Firea VS Victor Ponta, posibili capi de listă în București / SURSE

”Este evidentă o tendință de creștere a numărului de cazuri. Din acest motiv am solicitat Comitetelor Județele pentru Situații de Urgență o implicare mai serioasă în respectarea regulilor și nu în ultimul rând

Le-am solicitat să urmească mai multe linii de acțiune:

1. În școli să fie respectate toate măsurile de protecție școlară.

2. tot în școli, deciziile care se iau la nivelul Comitetului pentru Situații Urgență să țină cont de reglementările Guvernului, nu după bunul plac al unor directori de școli.

Din analizele efectuate de INSP și Ministerul Sănătății se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente.

Al doilea factor de risc este reprezentat de transport inter-județean și în afara județelor. Am solicitat o verificare mai atentă.

Am solicitat Comitetelor pentru Situații de Urgență să instituie carantina acolo unde este nevoie, atât la nivelul unor localități, cât și la nivelul anumitor zone.”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.