Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a prins gustul dictaturii?

Inquam Photos / George Calin
orban parlament orban masca

Starea urgență, așa cum îi spune și numele, este decretată atunci când vorbim de o urgență, o excepție. Astfel, în aceste cazuri anumite drepturi cetățenești sunt îngrădite până trece ”urgența”. După două luni de stare de urgență se pare că premierul Ludovic Orban s-a învățat și apreciază mai mult stările de excepție decât libertatea. Conform ultimelor declarații, acesta se și vede un lider a cărui autoritate și decizie nu trebuie contestată, chiar dacă România este încă democrație.

Ludovic Orban:” Îmi asum conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Astăzi se încheie starea de urgență. Continuăm starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar trecem la ”stare de alertă maximă pentru că legea ne oferă toate pârghiile pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea oamenilor”.

Premierul a fost întrebat de un jurnalist dacă legea începe să se aplice de marți sau de luni, iar Orban a răspuns iritat:  ”Îmi puneți niște întrebări deranjante, legea se aplică în fiecare zi!”

Ludovic Orban se visează Viktor Orban

Premierul României, Ludovic Orban, aruncă ochii peste gard, în țara vecină, Ungaria, și vede acolo cum premierul are putere absolută. Zilele trecute, autoritățile maghiare au anchetat 16 persoane pentru mesaje contra guvernului scrise pe Facebook. Orban al nostru a reușit și el să închidă câteva site-uri conspiraționiste, dar cam atât.

Odată ce cazurile de Covid-19 au scăzut în România și s-a ajuns în perioada de platou, viteazul nostru premier a luat comanda Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Ca totul să fie clar, același premier ne anunță că trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă. Un concept care nu are corespondență în realitate, dar care îi place lui cum sună.

Pentru că dictatura merge mână-n mână cu controlul presei, Ludovic Orban s-a simțit ofensat de întrebările presei, pe care le consideră deranjante.

Derapajele premierului trebuie sancționate dur pentru că astfel se creează precedente. Astăzi presa deranjează, mâine o închidem. Starea de urgență devine stare de urgență maximă și tot așa, iar Constituția devine cartea aia tot mai puțin relevantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.