Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a răbufnit: 'Este o minciună sfruntată. Nu am nicio legătură cu baza de date'

Inquam Photos/ Octav Ganea
negocieri coalitie orban

Ludovic Orban a afirmat că există omisiuni în baza de date a membrilor PNL, însă nu i se poate interzice unui membru de partid să voteze la adunările generale sau să candideze, din cauză că unii operatori judeţeni nu au încărcat toţi membrii formaţiunii în noua bază de date.

El a mai spus că, după ce a fost ales preşedinte al liberalilor, partidul avea o bază de date MyPNL, în baza unui contract cu un furnizor care deţinea serverele, însă apoi a fost realizată o nouă bază de date din cauza unor disfuncţionalităţi în cea veche.

„Noi avem o situaţie la zi în MyPNL care există şi care este înregistrată cu 173.000 de membri ai PNL. În constituirea noii baze de date au fost filiale care nu am importat din fostul MyPNL toată baza de date cu membrii PNL. S-au apucat să reconstituie baza de date de la zero. Există multe omisiuni în această bază de date, omisiuni care sunt determinate de neglijenţa unor operatori. Nu în toate filialele s-au făcut toate operările necesare astfel încât noua bază de date să fie oglinda fidelă a realităţii membrilor PNL. Din această cauză, când au fost transmise anumite situaţii din registrul naţional, au fost omişi foarte mulţi membri”, a explicat Ludovic Orban, marţi la Parlament, care a adăugat că numai doi operatori naţionali autorizaţi pot modifica baza de date a PNL.

Acesta a adăugat că nu îi pot fi aduse acuzaţii că ar putea să măsluiască baza de date a PNL.

„Nu este adevărat. Este o minciună sfruntată. Cine va spus aşa ceva v-a minţit. Eu nu pot să fiu acuzat de aşa ceva pentru că nu am nicio legătură cu baza de date”, a subliniat Orban.

Acesta a mai afirmat că orice membru al PNL care şi-a completat cererea de adeziune şi aceasta a fost aprobată şi care a plătit cotizaţia inclusiv pe luna iunie are dreptul să voteze la adunările generale sau să candideze.

„Democraţia înseamnă că orice membru al PNL care era membru al PNL la data de 31 decembrie - ce înseamnă că era membru: şi-a completat cererea de adeziune care a fost aprobată în biroul local şi care a fost validată în biroul judeţean, şi-a plătit cotizaţia până inclusiv în luna iunie - are dreptul să voteze. Nu poţi să interzici membrilor PNL să voteze la adunări generale, să candideze numai din cauza faptului că un operator judeţean nu a încărcat în baza de date toţi membrii PNL. Eu am fost inclus în baza de date a PNL în 29 ianuarie. Preşedintele PNL, da? Domnul Stolojan s-a dus la Sectorul 2 şi i s-a refuzat plata cotizaţiei, spunându-i-se că nu este membru”, a completat Ludovic Orban.

Liderul liberarilor a mai precizat că la sectorul 2 al Capitalei lipsesc 256 de membri din baza de date a partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.