Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban a trimis Legea 5G spre promulgare: Are o importanță capitală pentru România

Facebook
Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, anunță, marți, că a semnat și înaintat spre promulgare Legea referitoare la rețelele 5G: „Este un act normativ de o importanță capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponențială în domeniul IT și al comunicațiilor”.

Citește și: VIDEO Diana Șoșoacă a IZBUCNIT la adresa PSD, după votul pe Legea 5G: De TREI ORI TRĂDARE

„În urmă cu puțin timp am semnat și am înaintat spre promulgare Legea referitoare la rețelele 5G. Este un act normativ de o importanță capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponențială în domeniul IT și al comunicațiilor folosind tehnologia 5G. Această lege are la bază Memorandumul dintre România și Statele Unite ale Americii, convenit de președintele Klaus Iohannis. Totodată, este o reglementare în acord cu legislația europeană în domeniu”, anunță Ludovic Orban.

El precizează că securitatea națională este garantată de un mecanism prin care rețelele vor putea fi utilizate de furnizorii de comunicații pe baza unei autorizări și verificări prealabile.

„Am dorit să eliminăm orice risc ca astfel de infrastructuri să fie utilizate în scopuri ostile. În continuare, așteptăm cu mare interes implementarea tehnologiilor 5G și impactul economic pozitiv pe care acestea îl vor genera în România. Rețelele 5G însemnă bunăstare. Asta pentru că sunt fundamentul economiei digitale, o economie cu o viteză de creștere mult mai mare decât economia tradițională și care generează o creștere accelerată a nivelului de trai”, conchide Orban.

Proiectul legii 5G, care ar putea scoate compania Huawei de pe piața românească de telecomunicații, adoptat, luni, de Senat. Legea merge la promulgare.

Proiectul a primit 117 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și o abținere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.