Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban acuză CEC Bank de fapte PENALE: Ce s-a întâmplat cu pensiile

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD a acordat pensii pe luna octombrie la nivelul celor din august, în județul Dolj, ca strategie de campanie, pentru a da impresia că liberalii taie din venituri. El a spus că ministrul Finanțelor va cere conducerii CEC destituirea directorului.

„Disperarea PSD ne arată foarte clar că acest partid n-a învățat nimic din ultimii ani, că și-a pierdut complet busola, că minte cu nerușinare și continuă să folosească, pe unde mai poate, instituții publice. Ați văzut cazul CEC de la Dolj, în care filiala Dolj a CEC-ului, a dat pensii la nivelul din luna august, deși dăsuseră în octombrie pensiile la valoarea rezultată în urma creșterii punctului de pensie de la 1 septembrie. Eu nu cred că este un accident, pentru că această, să-i spunem greșeală, a dus la o întreagă campanie în județ, privitoare la faptul că PNL și Guvernul PNL taie pensiile. Am solicitat ministrului Finanțelor să ceară conducerii CEC destituirea acestui director, responsabil pentru o asemenea gravă eroare”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, în urma ședinței Biroului Executiv al PNL.

Totodată, Ludovic Orban a mai spus că ministrul Transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, se va ocupa de situația poștașilor din Județul Vrancea, care au făcut campanie pentru PSD, spunându-le oamenilor că liberalii îi vor lăsa fără pensii.

Citește și: ‘Aleșii’ lui Klaus Iohannis! Lista completă: Cine sunt cei care vor participa la dezbaterea președintelui

„De asemenea, i-am cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control pentru a elucida împrejurările care au dus la campania dusă de poștașii din județul Vrancea și anume, răspândirea de minciuni ale unor angajați ai Poștei, în cazul în care Președintele Iohannis va câștiga alegerile și vor fi tăiate sau nu se vor mai da pensiile la nivelul actual”, a motivat Orban.

Premierul a mai adăugat că acțiunile PSD de a crea pagini false liberalilor, prin care să dezinformeze, vor fi ”taxate”.

„Evident că acest comportament al PSD, care folosește pagina oficială, care lansează prin declarații publice, asumate de către liderii politici, îl vom taxa și practicile de a face pagini false liderilor PNL, miniștrilor PNL, și alte practici, vor fi sancționate în conformitate cu Legea”, a completat președintele PNL.

Mii pensionari din Dolj au primit, luna aceasta, pensii mai mici și au depus reclamații la Casa Județeană de Pensii. Directorul instituției a declarat, vineri, în videoconferința cu ministrul Muncii, că problema a apărut din eroarea unui angajat al băncii și a fost remediată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.