Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban alocă 50 de milioane de euro după incendiul de la Neamț: Când va fi finalizată evaluarea secţiilor ATI, MS și DSU vor prezenta un raport

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, întrebat despre controalele făcute la secţiile de terapie intensivă din spitale începute în urmă cu aproape două săptămâni, că Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vor prezenta un raport atunci când vor fi finalizate controalele. Şeful Executivul a amintit că Guvernul a alocat 50 milioane euro pentru finanţarea unor investiţii în modernizarea şi înlocuirea instalaţiilor care nu sunt conforme în unităţile spitaliceşti, anunță news.ro.

„În momentul în care va fi finalizată evaluarea secţiilor ATI, Ministerul Sănătăţii împreună cu Departamentul de Situaţii de Urgenţă va prezenta un raport. Ceea ce am făcut la nivel guvernamental, deja am decis alocarea unei sume de 50 milioane euro pentru a finanţa investiţii în modernizare, reparare capitală, înlocuire a instalaţiilor care nu sunt conforme şi care nu oferă întreaga siguranţă necesară pentru buna funcţionare a secţiei”, a declarat Ludovic Orban, întrebat luni la Institutul Cantacuzino despre rezultatele controalelor la secţiile ATI.

Citește și: Probleme pentru Ana Maria Prodan, după ce s-a infectat cu coronavirus: Sexy impresara a chemat salvarea

Pe 15 noiembrie, Ludovic Orban a decis, la întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă din 16 noiembrie controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Decizia a venit după ce şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs pe 14 noiembrie la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.