Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voce de la Bruxelles, după ce Ludovic Orban a numit POMENI alocațiile copiilor: 'Alocaţiile pentru copii nu sunt o pomană'

reporterglobal.ro
Ludovic Orban Rareș Bogdan

Premierul Ludovic Orban a spus că alocațiile pentru copii sunt pomeni și că ia în calcul atacarea legii de dublare a lor la CCR.

De la Bruxelles, europarlamentarul Victor Negrescu îi atrage atenția lui Orban că alocațiile nu sunt ”pomeni” și dă exemplul Germaniei, care, în plină criză, a alocat 300 de euro pentru fiecare copil. ”Înseamnă că şi dna Merkel dă pomeni”, punctează liderul PSD.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

”Alocaţiile pentru copii nu sunt o pomană. E vorba de un venit de la bugetul statului pentru copiii României. Germania a făcut la fel. A alocat 300 de euro pentru fiecare copil. Deci înseamnă că şi dna Merkel dă pomeni cetăţenilor germani. SUA a alocat 3500 de dolari pentru fiecare familie. Deci dl Trump tot pomeni face. Dacă vorbim de economie, e nevoie de o relansare. Mai multă încredere în economie, mai mult consum şi de ce nu, să sprijinim şi zonele care au nevoie de suport. Şi într-adevăr, familiile cu copii au nevoie de suport, mai ales că 900.000 de copii din România nu au avut acces la educaţie în ultimele trei luni, pentru că nu şi-au permis.

Ne aflăm într-un astfel de moment nu din cauza Parlamentului. Fac o paranteză, reprezentanţii PNL au încuviinţat şi mărirea pensiilor, nu s-au opus. Suntem în situaţia asta pentru că nu există un plan de relansare economică pentru România, prezentat în Parlament. Poate puteam face lucruri coerente pentru ţară dacă actuala guvernare era dispusă să discute. Ori ei ies zilnic în conferinţe de presă şi atacă opoziţia. Atacurile nu duc la nimic bun şi trebuie să oprim asta.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Eu cred că trebuie ca premierul să vină cu un plan de relansare. Asta i se şi solicită. Dialogul nu înseamnă să vii să vorbeşti de la pupitrul Parlamentului, ci să lucrezi cu adevărat, astfel încât să avem un consens. Alte ţări fac asta, asta ar trebui să facă şi ai noştri. Unde sunt măsurile pentru a sprijini familiile, IMM-urile? Nu cu împrumuturi, ci cu granturi din bani europeni. Haideţi să nu mai spunem că oamenii primesc pomeni. M-am săturat de acest tip de discurs. Nu este normal!”, scrie Victor Negrescu.

”Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocațiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban când a fost întrebat dacă mărește alocațiile.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’ .


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.