Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban amenință cu realizarea unui AUDIT la fiecare minister: Administrația a fost distrusă prin angajarea unor oameni pe bază de pile

orban ludovic

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat, din Plenul Parlamentului, că o prioritate a Cabinetului Orban este realizarea unui audit astfel încât concursurile publice pentru bugetari să aibă la bază profesionalismul și competența.  În aces sens, Orban acuză că mulți bugetari au fost angajați „pe bază de pile” sau pe „bază de carnet de partid”.

„O prioritate ( pentru Guvernul Orban n.r.) vizează refacerea administrației guvernamentale. Administrația a fost distrusă în ultimii ani prin aducerea la conducere a unor oameni pe baza de pile sau pe bază de carnet de partid.  Refacerea administrației se va realiza printr-o analiză, printr-un audit al funcționării fiecărui minister în parte. ,Să oprim pesedizarea administrației, concursurile să fie deschise fiecărui om. Angajarea în toate funcțiile publice să fie a acelor oameni care au pregătire și capacitate.

Corpul funcționarilor publici a fost supus unor umilinte. Multi funcționari au plecat pentru că nu au mai putut să ii suporte pe aceia care executau comenzile de la baronii rosii”

Mai mult, premierul desemnat a anunțat că va elimina și modificările aduse OUG 114 care au afectat negativ economia.

„In ceea ce privește politica fiscală, vom repara actele normative care au afectat economia. In special, OUG 114 pe mai multe domenii: pe sistemul de pensii, energie. Vom abroga cele mai nocive modificări, dar le vom păstra pe cel pe constructii”, a punctat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.