Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban amenință partidele: 'Să nu îndrăzniți să vă opuneți voinței exprimate de cetățeni, vă va arunca în afara vieții politice'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Ludovic Orban este primul lider politic care a răspuns la convocarea făcută de Klaus Iohannis pentru consultări la Palatul Cotroceni, în urma rezultatelor referendumului.

Anterior, Iohannis a chemat-o pe Viorica Dăncilă la consultări și a convins-o pentru a fi schimbată legislația și Constituția în sensul răspunsurilor date de români la referendumul pe Constituție. Orban avertizează partidele care se vor opune schimbării Constituției că vor comite un act neconstituțional și că vor fi aruncate ”în afara vieții politice”.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

”PNL salută decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a invita partidele la consultări, la Cotroceni, pentru a transpune în realitatea politică şi juridică voinţa exprimată de cetăţenii români în cadrul referendumului convocat de preşedintele României. (...) PNL va participa la consultările de la Cotroceni. Luni am convocat reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului. Vom stabili componenţa delegaţiei şi mandatul PNL la aceste consultări. Pentru noi voinţa exprimată de cetăţean este lege, pentru noi orice iniţiativă de modificare a Constituţiei sau a legilor necesară pentru transpunerea în realitatea politică şi juridică a voinţei exprimate de cetăţeni este, de asemenea, prioritate zero şi va fi sprijinită de PNL.

Le transmit un mesaj tuturor celorlalte partide: Să nu îndrăzniţi să vă opuneţi voinţei exprimate de cetăţeni! Voinţa exprimată de popor, care deţine suveranitatea şi care s-a exprimat în cadrul unui referendum constituţional, este obligatorie pentru toţi oamenii politici. Vă atrag atenţia că orice tentativă de a boicota punerea în practică a acestui referendum este neconstituţională şi vă va arunca în afara vieţii politice din România.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

În opinia acestuia, partidele politice trebuie să se exprime foarte clar şi să anunţe susţinerea demersurilor de modificare a Constituţiei şi a legislaţiei pentru a garanta că voinţa exprimată de cetăţean se transpune în practică.

Orban a precizat că PNL este consecvent unor idei în acţiunea politică şi publică - toleranţă zero faţă de corupţie, integritate în exercitarea funcţiei publice, asigurarea unei justiţii independente care să poată să facă dreptate fiecărui cetăţean român, o funcţionare a puterii judecătoreşti constituţională ca o putere de sine stătătoare şi neintervenţia politicului în funcţionarea Justiţiei.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.