Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, analiză, după ce PNL a fost condus de două femei: Există o reținere!

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban asociere opozitie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut, duminică, un discurs în cadrul Congresului Naţional al Organizaţiei Femeilor Liberale, în care a explicat că există un soi de conservatorism și o reținere a femeilor în a se lupta de pe picior de egalitate cu bărbații în politică. Discursul lui Orban vine în contextul în care ultimii doi președinți ai PNL au fost femei, Raluca Turcan și Alina Gorghiu.

Citește și: Funeraliile regelui Mihai, în presa internațională: ce au remarcat jurnaliștii străini

Citește și: ALERTĂ - ANM anunță că vin ninsorile: care sunt zonele vizate

”Încă persistă în percepţia publică un soi de conservatorism. Încă există din păcate o rezervă faţă de capacitatea femeilor de a face performanţă la vârf. Vă spun că şi în rândul doamnelor există reţineri interioare de a intra cu adevărat într-o competiţie pe picior de egalitate cu bărbaţii pentru ocuarea poziţiilor importante în partid, în administraţia locală şi în stat. (...) Pentru mine, voi trebuie să vă sprijiniţi reciproc. (...) OFL trebuie să fie un sprijin în susţinerea acelor colege (...) care îndrăznesc să se confrunte pentru funcţiile de conducere în partid şi pentru funcţiile de conducere în administraţia locală şi centrală, fără emoţie, fără niciun fel de complex, cu toata energia şi tăria de care sunt capabile”, le-a spus Ludovic Orban participantelor la congres.

Liderul PNL le-a mai spus femeilor prezente că depunerea candidaturii reprezintă “o afirmaţie”.

”Astăzi, din păcate, avem o singură filială judeţeană care este condusă de o doamnă. (...) Nu trebuie să aveţi niciun fel de emoţie. A candida este o afirmaţie. În momentul în care candidezi în interiorul partidului sau în afara partidului, dacă reuşeşti să obţii încrederea oamenilor din partid şi din afara partidului, este o afirmaţie, o posibilitate de fi cunoscut, de a-ţi exprima ideile, de a te prezenta pe tine aşa cum eşti”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.