Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre salariul minim: 'Evident va fi o creștere'. Ce a convenit cu ministrul Finanțelor

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni, după întâlnirea avută cu ministrul Finanțelor, că va fi o creștere a salariului minim, însă după ce se va face o analiză de impact.

„Vrem ca la baza deciziei creşterii salariului minim, pentru că evident va fi o creştere a salariului minim, să stea un studiu foarte serios, o analiză de impact. Am convenit ca un grup de specialişti din Ministerul Finanţelor, din structura Secretariatului General specializat în analize de impact şi din Ministerul Muncii să pregătească un astfel de studiu de impact. Ne interesează mai mulţi parametri, în primul rând indicatorii economici care să stea la baza creşterii economice, evaluarea impactului între un minim şi un maxim de creştere a salariului minim, efectele pe care le înregistrează asupra mediului privat, ne interesează foarte mult starea companiilor din domeniul unde un număr mare de angajaţi sunt pe salariul minim, să le vedem profitabilitatea, să evaluăm costurile asupra forţei de muncă. (...) De asemenea, am solicitat şi Ministerului de Finanţe o analiză privind impactul bugetar al unei astfel de decizii, un minim şi un maxim. După ce vom avea un punct de vedere fundamentat, vom începe negocierile cu patronatele şi cu sindicatele. Veţi afla cu cât se va mări salariul minim la finalul negocierilor pe care le purtăm cu sindicatele şi patronatele”, a spus Ludovic Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.