Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță că alocațiile vor crește în etape: 'Procentul depinde de prognozele pe care le facem'. Ce spune despre majorarea pensiilor

Facebook
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul ar putea majora alocațiile copiilor în etape și că procentul și ritmul de creștere depinde de prognozele economice.

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Masca ar putea fi obligatorie și în aer liber

El a refuzat să avanseze un procent cu care vor fi majorate alocațiilor.

„Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”, a adăugat Orban.

Referitor la majorarea pensiilor, el a reafirmat că acest lucru va avea loc, dar trebuie să existe garanția că economia va putea suporta această creștere.

Potrivit legilor adoptate de Parlament, Guvernul trebuia să dubleze alocațiile copiilor și să majoreze, de la 1 septembrie, punctul de pensie cu 40%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.