Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunţă că PNL o susţine pe Kovesi pentru funcţia de procuror european. Mesaj pentru Tudorel Toader

captura GDS
Orban Kovesi

În urma propunerilor înaintate de juriul care a realizat selecția candidaților pentru poziția de procuror-șef european și a etapelor de procedură care urmează a fi parcurse în perioada următoare, Ludovic Orban anunță că Partidul Național Liberal va susține ca reprezentantul României, clasat pe primul loc în ordinea de preferință, în persoana Laurei Codruța Kovesi, să fie validat în această poziție.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, reprezentanții PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European și al grupului Partidului Popularilor Europeni pentru a obține un vot favorabil candidaturii fostului procuror general și procuror-șef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie.

CITEȘTE ȘI: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

Parchetul European va avea în atribuții investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE și a complicilor acestora.

"Solicit ministrului Justiției, Tudorel Toader, să renunțe la eforturile de blocare a acestei proceduri și de denigrare a fostului șef al DNA și să înțeleagă faptul că această campanie pe care a declanșat-o este dăunătoare României. Este clar că patriotismul pe care îl clamează Tudorel Toader și coaliția PSD-ALDE nu este altceva decât o retorică de carton, goală de conținut.

Postura în care s-a așezat ministrul Justiției este una caraghioasă, câtă vreme juriul care a realizat selecția este format din 12 specialiști din statele Uniunii Europene care știu foarte bine cum a fost regizat procesul de schimbare din funcție a fostei șefe DNA de către Liviu Dragnea și camarila sa.

Dacă Tudorel Toader va persista în a fi ostil numirii candidatului României în poziția de procuror-șef european și, cu toate acestea, va obține această funcție, ministrul Justiției va fi obligat să-și prezinte urgent demisia întrucât va fi dovedit că s-a compromis iremediabil în văzul întregii Uniuni Europene", afirmă Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: Îţi distrugi singur dantura! Şapte greşeli în timpul spălatului pe dinţi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.