Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță că va curge lapte și miere, dar ezită să spună cum o va face practic

guvern orban

Chestionat despre cum va realiza Guvernul creșterile garantate, la alocații, pensii și salarii, într-un mod sustenabil, pe baza dezvoltării economice despre care liberalii vorbesc, premierul Ludovic Orban a spus că „nu suntem la o ședință de analiză, suntem la o declarație de presă”.

Citește și: SURSE - Lovitura fatală pentru Tăriceanu?

„Obiectivul nostru este acela de a crește toate veniturile românilor, salariile în mediul privat, salariile, pensile, alocațiile, dar la baza acestora trebuie să stea o dezvoltare economică, care să aibă la bază investiții, creșterea productivității, aplicarea inovației și cercetării, creșterea companiilor românești, dezvoltarea pe piețele regionale și globale și anume, dezvoltarea economică autentică, nu măriri pe hârtie care să ducă la inflație și să nu poată fi susținute în perspectivă”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, în urma ședinței BEx.

Întrebat cum se vor realiza creșterile în condițiile enumerate, premierul a spus că „nu suntem la o ședință de analiză, suntem la o declarație de presă”, susținând, în continuare, că „PNL și Guvernul nostru va crește pensile, alocațiile și are ca obiectiv creșterea veniturilor românilor în toate domeniile de activitate”.

Despre posibilitatea creșterii alocațiilor și pensiilor, anul acesta, etapizat, Ludovic Orban a motivat că orice decizie se ia după analiza economiei în primele șase luni.

„Orice decizie nu se poate lua decât după analiza evoluției economiei în primele șase luni. De altfel, dacă vă uitați în Legea responsabilității fiscal-bugetare, Guvernul are obligația ca după șase luni să prezinte un raport privind evoluția economică și bugetară, în funcție de care fundamentează rectificarea bugetară. Fiindcă dacă tu faci rectificare fără să ții cont de evoluție, guvernele PSD, dacă vă aduceți aminte, nu au prezentat niciodată acest raport pe care aveau obligația să îl prezinte”, a explicat Orban.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că susține „100% afirmațiile lui Ludovic Orban”, conform cărora evoluția economiei va influența dinamica cheltuielilor cu asistența socială, precizând că dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.