Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunţă măsuri după 15 mai: Cetăţenii care nu îşi permit măşti de protecţie le vor primi gratuit

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri seara, la Antena 3, că după 15 mai, când măştile de protecţie devin obligatorii în spaţii publice închise, cetăţenii care nu îşi permit aceste măşti le vor primi gratuit. Orban a anunţat că la Guvern se face o analiză pe fiecare măsură în parte, pentru o relaxare treptată a restricţiilor.

"Evoluția din ultimele zile ne dă semnale pozitive. Sigur că asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Am crescut capacitatea de testare. Azi cred că este prima zi când numărul de persoane vindecate a depășit numărul de persoane infectate. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de precauție. Se va renunţa gradual la măsurile restrictive începând cu data de 15 mai. Noi avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Am inventariat fiecare măsură și analizăm eliminarea fiecărei restricții din punct de vedere al riscului și o analiză din punct de vedere al efectelor economice și de altă natură", a declarat Orban.

Întrebat cum anume se vor implementa măsurile după 15 mai, având în vedere că nu va mai fi stare de urgenţă, Orban a ocolit răspunsul şi a precizat că nu-şi doreşte să se dea sancţiuni.

"Eu sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Chiar nu-mi doresc să amendeze poliția sau jandarmeria pe nimeni. Îmi doresc că în mod voluntar toți cetățenii să respecte măsurile. Obligativitatea purtării măștilor este în urma unei analize cu privire la răspândirea virusului. În ceea ce privește liberatea de mișcare este clar că nu va mai există nicio restricţie, vom putea ieși din case fără să mai dăm declarații. Pentru persoanele care nu au venituri o să pregătim un mecanism de distribuție a măștilor, de punere la dispoziție", a mai declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.