Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță producția de măști, izolete și biocide în România: Este o problemă legată de materiale

Facebook
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban susține că în România se vor produce măști medicale, izolete sau biocide, iar în perioada următoare spitalele vor fi bine alimentate. Orban a explicat că sunt probleme cu găsirea materialelor, de aceea se încearcă producerea acestuia în România pentru a nu depinde doar de import.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: 'Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat'

”Am luat măsuri și după cum bine știți s-au și parcurs pași destul de rapizi. Deja se produc izolete în România, facem 30 de izolete pe săptămână. Este aproape finalizată testarea camerelor cu presiune negativă, care permit spitalelor să izoleze pacienții cu coronavirus.

Deja există o companie care a început producția de măști, deocamdată doar măști chirurgicale, dar de săptămâna viitoare vor produce măști FFP2, cu grad de protecție de 90%.

De asemenea, avem mai multe companii care au experiență în domeniu și care trebuie să obțină doar autorizare pentru a începe producția, dar prin Ordonanța Militară am decis să grăbim autorizarea, le-am simplificat.

De asemenea, pentru biocide în cadrul Ministerului Apărării am distribuit această competență, care va produce prin intermediul Institutului Cantacuzino.

Este o problemă legată de materiale, pentru că sunt materiale cu proprietăți specifice, dar și aici trebuie să vedem dacă nu putem să producem aceste materiale în România, să nu fim nevoiți să ne bazăm exclusiv pe import.”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.