Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban ar fi comis o GAFĂ de proporții în discuția cu Angela Merkel

inquamFOTO
orban merkel

Fostul ministru al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, susține că premierul Ludovic Orban a comis o gafă de proporții în momentul în care i-a cerut Angelei Merkel sprijinul pentru găzduirea la București a Centrului European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică. Germiania și-a depus candidatura pentru găzduirea instituției europene încă din data de 6 noiembrie.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

”A fost prezentata astazi, 27 noiembrie, stirea conform căreia, Ludovic Orban i-a solicitat Angelei Merkel sprijinul pentru o decizie favorabilă privind găzduirea la București a Centrului European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică. Am scris pe larg despre acest demers pe care Romania la demarat cu dreptul și mult potențial de materializare, in perioada in care țara noastra a deținut Presedintia Consiliul UE. Demersul de astazi al lui Ludovic Orbán este o gafa de proporții, in condițiile in care Germania și-a depus propria candidatura pentru găzduirea acestei institutii europene încă de pe data de 6 noiemebrie 2020. Putea cineva sa îl informeze pe premier ca Germania este contracandidata, nicidecum un posibil aliat pentru aceasta inițiativa a Guvernului României.

De-altfel multe dintre țările ce își doresc găzduirea acestui centru și-au depus deja candidaturile, precum Lituania, care își dorește acest centru la Vilnius și a depus un dosar solid, puternic susținut de vicepremierul Marius Skuodis care deține portofoliul economic și inovatie, Luxemburg este un candidat puternic, Belgia a depus candidatura și susține demersul prezentând planurile de implementare 5G in concordanța cu noile decizii și măsuri de prezervare a integrității rețelelor de telecomunicatii, Cehia, Spania, Polonia. Cam toate țările au schematizat alianțele încă de la începutul lui 2020.

Romania are o candidatura inexistenta ca dosar și avantaje competitive, cu un premier total dezinformat și deconectat de substanța demersului.

Proasta decizie de desființare a Ministerului Comunicatiilor începe sa doară .. sa ne doară pe noi toți care înțelegem importanta găzduirii Centrului European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică și in general a prioritizării agendei digitale la nivel national și european.

https://www.caleaeuropeana.ro/ludovic-orban-i-a.../

https://agenceurope.eu/en/bulletin/article/12599/9”, scrie Alexandru Petrescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.