Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban aruncă bomba: 'Suntem ţara care avem cea mai mare evaziune pe TVA'

gov.ro
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că România are cea mai mare evaziune şi cel mai mic grad de colectare al TVA din Uniunea Europeană, însă nivelul de 19% este unul rezonabil.

"Suntem ţara care avem cea mai mare evaziune pe TVA. Avem cel mai mic grad de colectare de TVA de la nivelul UE. Eu cred că TVA-ul de 19% este un TVA rezonabil, un TVA care poate asigura suportul alimentării bugetului de stat cu resurse suficiente. Evident că trebuie îmbunătăţită colectarea TVA, dar pentru îmbunătăţirea colectării TVA-ului şi ANAF-ul trebuie să înţeleagă că trebuie să schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul", a precizat, la Digi24, Ludovic Orban.

Citește și: PSD a bătut palma cu Guvernul: cabinetul Ludovic Orban poate munci fără OUG în vacanța parlamentară

Acesta a adăugat faptul că deşi a existat un program al Băncii Mondiale de informatizare a ANAF, acesta nu a mai fost pus în practică.

"Este suficient că acest Guvern s-a angajat că nu creşte taxele şi impozitele, ţinând cont de dezechilibrele care au fost create de politica bugetară şi fiscală practicată de guvernele anterioare. Am vorbit cu mediul de afaceri. Foarte puţini oameni de afaceri sunt cei care spun că vor să mai existe reduceri. Singura cerere este legată de impozitarea muncii, de suma contribuţiilor care trebuie plătită", a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.