Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban aruncă vina pe PSD în scandalul buletinelor de vot prin corespondență

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

PSD a anunțat că va contesta trimiterea buletinelor de vot pentru ambele tururi la prezidențiale celor care voteză prin corespondență. Premierul Ludovic Orban a spus sâmbătă că este vina PSD că nu a făcut legea mai clară.

„Eu cred că orice cetățean nu trimite votul pe turul doi în turul unu. Așa s-a considerat că este procedural corect. Normal că fiecare cetățean care votează prin corespondență își păstreazî buletinul pentru turul doi pentru a vota în turul doi. Am auzit că PSD contestă această procedură, dar PSD dacă și-ar fi dorit, având majoritate parlamentară la acea oră, ar fi trebuit să asigure o prevedere legală mult mult mai clară. S-au trezit acum”, a declarat Ludovic Orban. „Dl. Aurescu a solicitat președintelui BEC din străinătate să soluționeze cu celeritate organizarea secțiilor de votare astfel încât toți românii să-și exercite dreptul de vot”, a adăugat premierul.

Orban a indicat că nu a „cronometrat” cât durează votul la prezidențiale, dar se voteaza mai repede decât la europarlamentare pentru că în mai a fost și votul pentru referendum.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, la Târgu Jiu, că va contesta măsura Autorității Electorale Permanente, care a trimis celor care votează prin corespondență plicuri cu buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin.

„Nu este un lucru normal, nu știm cine va intra în turul doi, deci eu cred că trebuie dat dovadă de mai multă transparență și cred că să trimiți două buletine odată cu toți candidații, și pentru turul I și pentru turul II, nu este un lucru bun", a spus Viorica Dăncilă.

Vezi aici PREZENTA la vot la ora 16.00 in Diaspora si TOPUL tarilor unde au votat cei mai multi romani.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că 2.000 de oameni din străinătate, care votează prin corespondență, au votat deja și pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, după ce instituția a trimis deodată buletinele de vot pentru ambele tururi. Președintele AEP, Florin Mitulețu, a declarat la Antena 3 că persoanele care au ales să voteze prin corespondență au primit două buletine de vot identice, unul pentru turul I, altul pentru turul 2, urmând ca după anunțarea rezultatelor după primul tur de scrutin aceștia să aleagă de pe al doilea buletin unul dintre candidații rămași în cursă.

În cazul în care cei care și-au exprimat deja dreptul de vot pentru turul doi, dar nu au votat cu unul dintre candidații care vor trece de turul întâi, buletinele de vot vor fi declarate nule, au mai anunțat reprezentanții AEP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.