Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, atac dur la adresa Guvernului Dăncilă: 'Cleptomani comunişti vor să naţionalizeze banii din pilonul II de pensii'

captura
ludovic orban PNL consultari

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Executivul doreşte naţionalizarea banilor din pilonul II de pensii pentru ca oamenii să fie "dependenţi de bunul plac al Guvernului în materie de stabilire a cuantumului pensiei". 

"Cleptomani comunişti vor să naţionalizeze banii din pilonul II de pensii. Primul pas a fost să reducă de la 5,1 la 3,75 procentul de contribuţie la pensia privată (în loc să crească la 6%, conform legii), iar al doilea pas va fi să modifice Legea pensiilor şi să îi determine pe români să nu mai contribuie la pilonul II de pensii", a scris Orban, miercuri, pe Facebook.

Vicele CSM, poziție fermă după desecretizarea protocolul SRI-PG: 'Am funcţionat profesional după acest protocol. Nu au fost făcute abuzuri'


El subliniază că reducerea semnificativă a numărului de contribuabili va determina lipsa de interes a administratorilor fondurilor private de pensii de a le mai gestiona, deoarece va deveni nerentabil, iar finalul va fi preluarea de către stat a administrării fondurilor şi "tocarea banilor în scopuri electoraliste de moment". 

"Peste 6 milioane de români care muncesc vor rămâne fără pensia suplimentară la care ar fi avut dreptul ca şi contribuabili la pilonul II de pensii. Ca să rămână dependenţi de bunul plac al guvernului în materie de stabilire a cuantumului pensiei. Nu putem accepta aşa ceva!", conchide liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.