Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, atac neașteptat la adresa lui Emil Boc: Se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor/ Reacția primarului

Facebook
Ludovic Orban

Fostul premier Ludovic Orban spune că primarului orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, se comportă ca un „veritabil urmaș al comuniștilor”, după ce Primăria „a dărâmat cu excavatorul” o statuie a lui Iuliu Maniu.

”Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu. In Cluj Napoca, din inițiativa academicianului Emil Burzo și cu finanțare privată, în 2018 a fost ridicată o statuie a marelui nostru înaintaș, realizată de sculptorul Ioan Marchiș. În urmă cu două zile, primăria Cluj Napoca, fără nicio comunicare publică prealabilă, a dărâmat cu excavatorul statuia Sfinxului de la Bădăcin. Asta în condițiile în care în 5 Februarie, la 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu, erau programate acțiuni comemorative la monument. Un adevărat sacrilegiu. Emil Boc se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor instalați la putere de tancurile sovietice, care i- au omorât sau le-au distrus viețile tuturor patriotilor care au jucat un rol in realizarea României Mari.”, scrie Ludovic Orban.

Primarul Emil Boc spune că statuia a fost culcată la pământ la cererea specialiștilor, care s-au opus mutării ei.

 

”În primul rând as dori sa ii asigur pe toți clujenii cu privire la faptul ca statuia lui Iuliu Maniu reprezintă un monument valoros al orașului nostru și statuia va fi păstrată pe același amplasament.

Avand in vedere proiectul european aferent străzilor din zona Centrala( Kogalniceanu, Baba Novac etc), Statuia a fost luată de pe soclu si așezată lângă zidul bastionului învelită intr-o protecție de pânza, pentru ca prin prin proiect se reface cota solului și soclul statuii , după care se repune pe pozitie.

La fel s-a  procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga in cadrul proiectului din fata Teatrului Național.

Luni vom comunica întregul calendar de lucru in zona pentru informarea tuturor celor interesați.

Va asiguram, încă o data, de întregul nostru respect și apreciere fata de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu.

( specialiștii nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu, pe perioada lucrărilor , in vedeta evitării oricărui risc de deteriorare. )”, a pecizat Emil Boc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.