Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban atacă PSD-ul. "Să-şi retragă sprijinul"

ludovic orban

Ludovic Orban îi somează pe PSD-işti să-i retragă sprijinul politic lui Gabriel Oprea. 'Imediat să fie iniţiat demersul de suspendare sau de demitere din funcţie a lui Gabriel Oprea, altfel ancheta nu se poate desfăşura în condiţii de legalitate şi cu şanse de a se afla adevărul. Solicităm PSD ca începând de săptămâna viitoare să nu mai obstrucţioneze demersurile noastre parlamentare', a spus Orban, într-o conferinţă de presă la Parlament, citat de Agerpres.

El a acuzat PSD şi Coaliţia de tergiversarea cazului vicepremierului Gabriel Oprea, susţinând că au făcut zid în jurul acestuia împiedicând orice fel de demers parlamentar pentru aflarea adevărului referitor la utilizarea abuzivă de către demnitarii Guvernului Ponta a coloanelor oficiale pe care le-a catalogat drept 'însemne de putere'. În context, el a reliefat faptul că în această săptămână s-a respins solicitarea de audiere a lui Gabriel Oprea în Comisia de abuzuri a Camerei şi în Comisia de apărare a Senatului şi a susţinut că se caută 'pretexte procedurale' pentru împiedicarea dezbaterii moţiunii simple de la Senat, depusă împotriva ministrului de Interne.

Orban a mai susţinut că ''cei de la Putere'' ''folosesc tertipuri'' şi în ceea ce priveşte propunerea privind înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul utilizării coloanelor oficiale de către demnitari.

'Cred că în ceea ce priveşte ancheta penală în cazul lui Oprea sunt întrunite elementele infracţiunii de abuz în serviciu, iar sediul materiei nu este la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, ci la DNA. Sunt convins că atâta timp cât dl Gabriel Oprea rămâne ministru de Interne ancheta va fi obstrucţionată, pentru că în calitate de ministru poate să distrugă probe, poate să influenţeze martori fiind şeful celor care trebuie să furnizeze informaţii şi care trebuie să dea declaraţii, de asemenea poate să fabrice documente în favoarea sa', a spus liberalul.

El a arătat că în deplasarea de la un restaurant spre casă Gabriel Oprea a folosit coloana oficială însoţită de poliţie, afirmând că astfel se constituie elementele pentru abuz în serviciu, adăugând că a minţit când a spus că a fost la SRI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.