Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban anunță o sesiune specială de Bacalaureat, pentru elevii care nu se pot prezenta la prima

Inquam Photos / Octav Ganea
Orban Ludovic

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va organiza o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, la două săptămâni după cea inițială, care debutează la 22 iunie. La ea vor putea participa elevii care se află în izolare sau au temperatură, la data la care ar trebui să susțină examenul.

”Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie. Şi din punctul meu de vedere mi-am dat acordul, pentru că este clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu fiind în anchete epidemiologice, eventual copii care sunt în spital, nu li se poate răpi şansa de a da bacalaureatul. În ceea ce priveşte examenul de evaluare se face o sesiune specială la diferenţă de două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a XII-a care dau bacalaureatul, să poată să dea bacalaureatul. Va fi o sesiune extraordinară la două săptămâni după prima.

Citește și: După ce a avut o ieșire acidă la adresa lui Klaus Iohannis și a Guvernului Orban, Mihai Mărgineanu spulberă autoritățile: ‘Nimeni nu are niciun plan de viitor’

Vor avea loc, astfel, 3 sesiuni ale bacalaureatului. Era bine să anunțăm din timp, dar, în cazul de față, decizia în sine nu e una care să creeze probleme, ci permite elevilor să dea examen în timp mai scurt. Exista o anumită flexibilitate din partea universităților pentru perioada de înscriere.

Dacă Ministerul Sănătății decide că se poate organiza, alături de cel al Educației, mi se pare o decizie foarte bună.”, a declarat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

Citește și: Codrin Ștefănescu profețește: Va fi cel mai înjurat om de pe Pământ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.