Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban bagă 'bățul prin gard': 'Nu exclud ca PNL s-o susțină pe Firea pentru Primăria Capitalei'

Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat că nu exclude varianta ca PNL s-o susțină pe Gabriela Firea (PSD) la alegerile pentru Primăria Capitalei. De altfel, fostul premier nu exclude posibilitatea ca „monstruoasa coaliție” dintre PSD și PNL să fie extinsă de la nivel central la local, în perspectiva rundelor de alegeri din 2024.

Orban a mai dat de înțeles că această coaliție e un adevărat pericol pentru democrație, căci deja a încălcat mai multe principii democratice, iar unii lideri ai ei se comportă de parcă alegerile nici n-ar mai avea loc și se văd deja la putere și după 2024.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, într-un sondaj comandat de PNL, Gabriela Firea ar fi pe primul loc (34%), la mare distanță de competitori, pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024.

Despre perspectiva ca Firea să revină la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a afirmat: „Doamne ferește! Doamne ferește! Mi-au ajuns patru ani…”.

„PNL face sondaje așa ca să se îmbete cu apă rece… S-au făcut teoretic mai multe sondaje. Am văzut pe un post TV concurent, care era anti-PSD, a ajuns să comande sondaje de opinie de la firma dlui Pieleanu, pe care le-a difuzat pe post, unde tot era dna Firea foarte apreciată și așteptată în București să mai înființeze 23 de companii, să mai dea vouchere de biciclete, să mai îndatoreze Primăria până în cer fără să facă nimic concret în rezolvarea problemelor”, a continuat fostul premier.

Orban a afirmat apoi că „nu l-ar mira” ca PNL să o susțină pe Gabriela Firea pentru a câștiga Primăria Capitalei în 2024.

„Nu m-ar mira sincer ca, la un moment dat, condcuerea PNL să schimbe și denumirea partidului în PSDNL. Perspectiva unei alianțe PSD – PNL inclusiv la locale există, nu neg această probabilitate pentru că, pe măsură ce se vede că PSD taie și spânzură și că șansele PNL sunt tot mai mici să meargă pe propriile picioare în fața electoratului, nu exclud varianta unei alianțe în care PNL o susține pe Firea. Dar ar fi, să nu spun tragic, dar ar fi comic…

Eu am încredere în cetățenii români care simpatizează cu ideile liberale, care au discernământ și spirit critic că se vor mobiliza ca să nu ne trezim iar cu năpasta Firea pe capul bucureștenilor”, a mai afirmat Orban, la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.