Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Coaliția inventează o taxă nouă

Fostul premier Ludovic Orban spune că parlamentari din coaliția de guvernare vor să oblige firmele să plătească o taxă anuală către Camera de Comerț și Industrie a României.

„În loc să pregătească măsuri care să vină în sprijinul capitalului autohton, dar nu numai, coaliția mai inventează o taxă nouă. Prea mulți parlamentari din coaliția de guvernare au inițiat un proiect de lege prin care vor să oblige toate firmele ( societăți pe acțiuni, societăți cu răspundere limitată, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate ) să plătească o taxă anuală către Camera de Comerț și Industrie a României, cu valoare între 20 și 100 de Euro.

Chiar dacă este înființată prin lege, CCIR are statut de organizație neguvernamentală. Orice firmă este liberă să decidă dacă vrea sau nu vrea să se înscrie (...) Impunerea prin lege a acestei taxe, plătibile de toți, este un abuz grav și un precedent periculos. Sunt categoric împotriva acestei noi forme de băgat mâna în buzunarul întreprinzătorului român. Vom vota împotriva proiectului și vom pregăti o sesizare a Curții Constituționale, în cazul în care majoritatea guvernamentală va impune adoptarea proiectului de lege. Suntem alături de orice întreprinzător sau organizație a mediului de afaceri care va lua poziție contra acestei noi aberații marca PSD-PNL”, a scris Orban, luni, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.