Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban CONTRAZICE REALITATEA: Spitalele au OBLIGAȚIA de a primi bolnavii/ Selectarea URGENȚELOR a fost însă la alegerea medicilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Odată cu declararea stării de urgență în România, spitalele au fost închise. Medicii au avut dreptul să decidă ce caz este sau nu o urgență și nu de puțin ori pacienții nu au fost  băgați în seamă de frica infectării cu coronavirus. Premierul spune că spitalele au obligația să trateze bolnavi.

Citește și: OFICIAL INS CONFIRMĂ previziunile lui Florin Cîțu: cu cât a SCĂZUT inflația în luna mai

În momentul de faţă, nu mai există nicio restricţie în ceea ce priveşte internarea persoanelor care doresc acest lucru, iar spitalele "au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii în spital", a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, conform Agerpres.

"Am avut discuţii nu numai cu domnul ministru al Sănătăţii, ci şi cu conducerea Ministerului Sănătăţii, cu specialişti în domeniu. În momentul de faţă nu mai există nicio restricţie în internarea persoanelor care doresc să se interneze. Spitalele au obligaţia să primească pacienţi care au nevoie de tratament sau de intervenţii în spital", a precizat Orban după depunerea de coroane de flori la Piaţa Universităţii.

Cât priveşte spitalele spitalele de suport - Covid, premierul a subliniat că acestea au fost selectate astfel încât "să afecteze mai puţin spitalele mari".

"De exemplu, (...) în Olt, spitalul nu a fost cel din Slatina, ci a fost spitalul din Caracal, în Teleorman, a fost spitalul din Roşiori, nu spitalul din Alexandria. Au intrat ca spitale Covid - spitale judeţene, cum a fost cazul spitalului de la Suceava, atunci când a existat o răspândire foarte mare a infecţiei. În general, am căutat să păstrăm capacitatea spitalelor de a trata pacienţii şi la ora actuală este o chestiune şi de management al spitalelor. Din 360 şi ceva de spitale, cea mai mare parte a lor nu sunt subordinea Ministerului Sănătăţii, sunt în subordinea autorităţilor locale, iar aici managementul acestor spitale şi autorităţile locale care le au în subordine trebuie să asigure tratarea oricărui pacient care are nevoie de servicii spitaliceşti", a menţionat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.