Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, declarații de ULTIMĂ ORĂ: Îmbolnăvirile de coronavirus din școli sunt o chestie care NU ține de Ministerul Educației

Digi24
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a spus vineri, înainte de analiza situației școale la Ministerul Educației, că anul școlar actual nu are cum să fie compromis, pentru că abia a început: „Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca acestea să fie la școală nu este foarte mare”, conform Mediafax.

„Din ceea ce am urmărit, dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”, a spus Orban.

 

Citește și: Imagini CONTROVERSATE cu Bianca Drăgușanu: vedeta pare să aibă un OCHI VÂNĂT și abia se ține pe picioare

 

Întrebat despre situația îmbolnăvirilor în rândul elevilor și al profesorilor, premierul a răspund că „e o chestiune care nu ține de Ministerul Educației” și tocmai din acest motiv a invitat la întâlnirea de la MEC și Ministerul Sănătății și pe secretarul de stat Raed Arafat, „pentru a găsi împreună cele mai bune soluții de să corecteze eventualele disfuncționalități și de a lua măsuri care să îmbunătățească procesul educațional și în același timp să protejeze sănătatea copiilor”.

Întrebat, de asemenea, dacă anul acesta școlar este compromis, premierul a replicat: „Cum să fie compromis? Abia ce a început anul școlar. Știți foarte bine că sunt pe roșu câteva școli, pe sistem mixt 4.000 și ceva de școli, iar restul școlilor funcționează în regim normal. Noi am luat special această decizie să afectăm cât mai puțin procesul educațional. Dreptul la educație al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie să se ducă la școală, să țină pasul cu materia și tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem care să țină cont de situația epidemiologică din fiecare comunitate locală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.