Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre închiderea şcolilor: Creşele şi after-school-urile pot rămâne deschise (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban anunţă că, deşi şcolile şi grădiniţele din Capitală, inclusiv cele private, vor fi închise pentru 14 zile, creşele şi after-school-urile nu intră sub incidenţa acestei măsuri.

"Activităţile în creşe şi after-school-uri nu fac obiectivul reglementărilor, nu fac parte din activităţile care intră sub restricţii când este depăşit indicele de 3 la mie", a declarat Orban.

Premierul a explicat şi ce se va întâmpla după cele 14 zile în care cursurile sunt suspendate: "După 14 zile se va face evaluarea. Dacă indicele cade sub 3 la mie se reiau activităţile. Nu am considerat că se poate relua activitatea într-un interval mai scurt de 14 zile. Am considerat că trebuie să curgă un interval de 14 zile pentru ca toate aceste măsuri să dea efect în ceea ce priveşte oprirea răspândirii virusului."

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti urmează să se întrunească luni, 19 octombrie, pentru a decide suspendarea cursurilor faţă în faţă în şcolile din Bucureşti, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 3 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.