Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre întârzierea bugetului pe 2021 şi lipsa banilor: 'Discuţiile sunt un pic mai complexe când este vorba de un guvern de coaliţie' | VIDEO

Facebook
Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, afirmă că proiectul de buget pe 2021 este elaborat mai dificil pentru că discuţiile sunt mai complexe când există un guvern de coaliţie.

"Din ceea ce ştiu eu, nu există nicio creştere de taxe şi impozite. Construcţia bugetului se realizează... Nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul de buget până la începutul sesiunii parlamentare. Sigur că e un guvern nou învestit, un guvern de coaliţie şi vă daţi seama că discuţiile sunt un pic mai complexe când este vorba de un guvern de coaliţie. Eu am încredere că guvernul va finaliza în cel mai scurt timp proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat şi că acestea vor fi trimise spre dezbatere şi aprobare parlamentului", a declarat Orban.

Întrebat care sunt punctele fierbinţi în care nu se înţeleg partenerii din coaliţie, Orban a răspuns: "Evident că construcţia bugetară este afectată de nişte obiective, de nişte ţinte pe care le avem privitor la deficitul bugetar, la necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanţarea proiectelor care sunt finanţate din fonduri europene, de necesitatea de a asigura resursele financiare pentru toate celelalte categorii de programe, inclusiv programele de de susţinere a mediului de afaceri."

Cu privire la obiectivele pentru care nu se găsesc bani, Orban a afirmă că preferă să nu se refere la proiectul de buget până nu e adoptat de guvern. Întrebau de unde vor fi găsiţi bani pentru toate cheltuielile, preşedintele PNL a mai precizat: "Ne dorim o îmbunătăţire a colectării. Printre obiectivele pe care le avem este şi digitalizarea ANAF, a Ministerului Finanţelor, digitalizarea facturilor, care poate duce la o încasare mai bună a TVA. Practic, vă daţi seama că un proiect de buget al unui guvern de coaliţie nou învestit necesită negocieri mult mai complexe."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.