Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre intenția PSD de a fixa și data alegerilor generale tot în Parlament: Eu le spun doar atât, trebuie să fie pe 6 decembrie

G4Media
orban ciolacu

Premierul Ludovic Orban a reacționat, joi, la proiectul legislativ depus de PSD, UDMR și ALDE potrivit căruia data alegerilor parlamentare, la fel ca data alegerilor locale, să fie stabilită prin lege de către Parlament și nu de Guvern, cum este acum.

„In urma deciziei CCR, care este ciudata, reiese cumva ca pot si guvernul si parlamentul sa stabileasca data alegerilor, dar cel care stabileste cine stabileste data alegerilor este Parlamentul. Eu le spun doar atat, alegerile parlamentare trebuie sa fie conform prevederilor constitutionale pe 6 decembrie. Este data care se incadreaza din toate punctele de vedere cu toate prevederile constitutionale”, a declarat Orban.

Alegerile parlamentare nu pot avea loc mai devreme de 6 decembrie 2020, iar data limita pentru organizarea urmatoarelor alegeri parlamentare, in ipoteza in care nu devine incidenta nicio situatie din cele ce conduc la prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, este data de 15 martie 2021.

Vezi și: STENOGRAMĂ - Marcel Ciolacu: Mi s-a umplut paharul. Mi-am luat-o şi din interior şi din exterior

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.