Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre ocolitoarea Bacăului: 'Foştii guvernanţi au venit cu tot felul de fake news-uri şi bazaconii legate de derularea lucrărilor'

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a acuzat foştii guvernanţi de la PSD că au spus foarte des „fake news-uri” şi bazaconii cu privire la derularea lucrărilor la A7 - varianta ocolitoare Bacău. Şeful Executivului a adăugat că atunci când PNL a venit la guvernare, lucrările erau realizate în proporţie de doar 27%, iar tot ce a fost realizat acum de la acest procent a fost făcut în perioada Cabinetului liberal, potrivit news.ro.

„Finanlizarea unei Centuri care cuprinde aproape 17 kilometri din viitoare autostradă A7, cu mai mult de un an înainte de termen. Această realizare demonstrează foarte clar că există constructori în România care au cu adevărat capacitatea de a face lucrări de calitate, de a face lucrări repede şi de a fi competitivi în valoarea lucrărilor care sunt efectuate, din punct de vedere al preţului. Sigur că de când am venit la guvernare lucrările pe această Centură a Bacăului au fost vizitate foarte des de foştii guvernanţi şi tot foarte des foştii guvernanţi au venit cu tot felul de fake news-uri şi bazaconii legate de derularea lucrărilor. Vreau ca lucrurile să fie foarte clare şi oamenii să ştie adevărul. Câteva lucruri simple. Când am fost învestiţi ca Guvern de către Parlament progresul fizic era de 27%. Tot ce vedeţi aici s-a realizat de la 27% în anul de guvernare. Am rezolvat toate problemele care ţineau de acord de mediu, care erau extrem de importante. În mandatul Guvernului nostru, Comisia Europeană a aprobat finanţarea din fonduri europene a acestui proiect, tocmai pentru că am reuşit să realizăm toate documentaţiile şi toate procedurile în conformitate cu exigenţele de la nivelul UE”, a afirmat Ludovic Orban, marţi la la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 - varianta ocolitoare Bacău, unde a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Prim-ministrul a adăugat că toate documentaţiile tehnico-economice şi studiile de fezabilitate pentru toate cele patru tronsoane ale A7 sunt aproape finalizate.

„Cu acest prilej vreau să spun limpede că următorii 4 ani şi de ce nu următorii 8 ani vor fi ani în care Moldova va primi ceea ce aştepta de 30 de ani de la cei pe care i-a investit cu încredere în ultimii 30 de ani, mă refer la PSD, şi nu le-au oferit de la PSD ceea ce aşteptau moldovenii. Moldova va beneficia de ample proiecte de investiţii care vor avea un impact major asupra nivelului de dezvoltare a Moldovei, asupra calităţii vieţii, asupra veniturilor locuitorilor din judeţele Moldovei. Aveţi planşe deocamdată acolo, dar pot să vă spun că pentru fiecare planşă pe care o vedeţi acolo, indiferent că este vorba de autostrada A7 care face legătura între Bucureşti cu ieşirea din ţară pe la Siret. Pe toate cele cele 4 tronsoane prezentate sunt în faze aproape finale documentaţiile tehnico-economice, studii de fezabilitate. De asemenea, în unele cazuri vor fi gata şi proiectele tehnice, adică imediat ce va fi adoptată facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare şi România va putea beneficia de cele 30 de miliarde negociate de preşedintele Klaus Iohannis, noi vom putea ajunge repede în situaţia de a semna contractele de construire pentru tronsoanele pe care le vedeţi de pe autostrada A7”, a completat Orban.

El a mai vorbit despre autostrada Bacău-Braşov.

„În ceea ce priveşte autostrada Bacău-Braşov, vă vorbeşte un braşovean şi vă spun lucrul acesta ca să înţelegeţi că am un plus de credibilitate în ceea ce spun, se va construi. Este o autostradă extrem de importantă care va asigura suplimentar faţă de Autostrada Unirii şi anume autostrada Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni, va asigura conectarea Moldovei, în special a Bacăului, a judeţelor mai la sub de Bacău. Va asigura conectarea cu infrastructura europeană de transport”, a conchis Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.