Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre relația liderilor coaliției: Dragnea se bucură că are un motiv să-i scoată ochii lui Tăriceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, referindu-se la reacţia publică a liderului PSD Liviu Dragnea faţă de solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a preşedintelui Senatului, că liderul PSD "se bucură că are motiv să-i scoată ochii lui Tăriceanu" că nu a fost în favoarea emiterii ordonanţei privind amnistia şi grațierea, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu se aşteaptă ca senatorii PSD să voteze în favoarea cererii DNA de urmărire penală.

"Obiceiul PSD este acela de a face zid în jurul infractorilor din partid sau din partidele partenere. Nu mă aştept ca senatorii PSD să voteze în favoarea cererii de urmărire penală. Dacă tot n-au de gând să voteze, măcar să stea acasă şi să lase pe ceilalţi senatori sa-şi exprime votul în deplină cunoştinţă de cauză. În ceea ce priveşte poziţia lui Dragnea, sigur cred că în momentul de faţă se bucură că are un motiv să-i scoată ochii lui Tăriceanu că nu a fost în favoarea emiterii ordonanţei privind amnistia şi graţierea. Dar mă îndoiesc că senatorii PSD şi mai ales Liviu Dragnea ar putea cumva să înţeleagă că Parlamentul României nu trebuie să blocheze nicio anchetă judiciară care priveşte lideri politici importanţi. De altfel, se ştie foarte clar că blocarea de către majoritatea parlamentară a anchetelor penale este unul dintre punctele cele mai critice are au apărut în rapoartele MCV despre România", a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

Citeste si Ministrul de Externe al Ungariei, mesaj pentru Dragnea: I-am transmis clar că dacă e un atac împotriva României în PE, vom vota în favoarea țării

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat joi că nu ştie ce este în dosarul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dar a adăugat că există în această privinţă "câteva coincidenţe stranii".

"Nu ştiu ce este în dosar şi nu am de unde să ştiu, nu am văzut alte informaţii. Pot doar spune că mi se par câteva coincidenţe stranii. Chiar ieri, înainte ca astăzi domnul Tăriceanu, care trebuia să meargă la Congresul ALDE, un eveniment politic important pentru ALDE din România, chiar ieri seara a apărut această solicitare. Mi se pare o coincidenţă. De asemenea, mi se pare o coincidenţă faptul că este în siajul perioadei ultra-anunţate şi trâmbiţate de către PNL care vor să depună moţiune de cenzură. Nu mai cred de mult în coincidenţe, nu mai cred de mult în astfel de demersuri care sunt foarte aproape de desfăşurarea unor evenimente politice, strict politice, şi din acest motiv personal am o rezervă. Dar, neştiind tot conţinutul dosarului, deocamdată nu pot să fac alte comentarii", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu poate spune acum în ce fel vor vota senatorii PSD când această solicitare va ajunge în plen. Potrivit lui Dragnea, senatorii social-democraţi trebuie să se informeze mai întâi cu privire la documentele şi acuzaţiile din dosar.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

După prezentarea solicitării DNA în Biroul permanent al Senatului, aceasta va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.