Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre valul de turişti de pe litoral: 'Educaţia şi grija faţă de sine şi cei dragi ţine de fiecare'

gov.ro
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Constanţa, referitor la aglomeraţia de turişti de pe litoral, că posibilitatea autorităţilor de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus este limitată, la bază fiind pentru fiecare educaţia, conştientizarea şi grija faţă de sine şi de cei dragi.

"Este adevărat că posibilitatea de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile este limitată, dar asta este un lucru cunoscut. Până la urmă ..., educaţia, sensibilizarea, conştientizarea, grija omului faţă de sine şi mai ales faţă de cei dragi şi faţă de prieteni, că dacă te îmbolnăveşti te pui în pericol nu numai pe tine, ci îi pui în pericol pe cei pe care îi iubeşti. (...) Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au ţinut cont, nu au respectat nimic şi au infectat părinţi, bunici, care acum sunt la terapie intensivă . E un cumul de mijloace pe care le putem folosi, nu poţi numai prin pârghii constrictive. Hai să fim cinstiţi, numărul de persoane care sunt implicate în acţiunile de control, în instituţiile care au atribuţii de control, e limitat", a spus Orban, întrebat fiind cum poate fi gestionată de autorităţi situaţia privind mulţimile de turişti de pe litoral care nu respectă în principal distanţarea fizică şi purtarea măştilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

Potrivit premierului, prin controalele efectuate de autorităţile competente, ce vizează agenţii economici şi cetăţenii, se încearcă "generarea" unui cât mai mare grad de conformare.

"Creşterea gradului de conformare, ăsta este scopul nostru, să creştem gradul de conformare. Fie prin avertismente, fie prin amenzi, fie alte pârghii (...) precum suspendarea activităţii pentru cei reticenţi şi care e clar că nu vor să respecte regulile", a mai afirmat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.