Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, după ce a fost acuzat de BLAT cu Ponta: 'Un amendament care a scăzut finanţarea pentru PSD' (VIDEO)

orban PPE

Premierul Ludovic Orban răspunde acuzaţiilor lansate de USR, cu privire la un amendament la legea bugetului, prin care Pro România a ajuns să fie subvenţionat de stat. Orban afirmă că amendamentul respectiv a scăzut de fapt finanţarea pentru PSD.

"E un amendament care a fost aprobat la Legea Bugetului de stat, un amendament care a scăzut de exemplu finanţarea pentru PSD", a afirmat Ludovic Orban.

După ce  i s-a atras atenţia că, în acelaşi timp, amendamentul ajută Pro România, Orban a răspuns: "Nu am făcut astfel de calcule, lucrul cel mai important este că am redus per total cu 30% finanţarea pentru partidele politice."

Avocatul Mihai Badea, consilier parlamentar USR, a dezvăluit marţi că Guvernul Orban a acceptat un amendament la legea bugetului de stat, prin care a fost modificată legea care prevede acordarea subvenţiilor pentru partide. Astfel, deşi nu a participat în alegeri, Pro România va beneficia de subvenţie de la bugetul de stat, în calitate de partid parlamentar. Mai mult, subvenţia va fi calculată tot anul pe baza numărului de parlamentari pe care partidul i-a avut la 1 ianuarie 2020.

" Art. 47. – Prin derogare de la art. 18 alin. (3) lit. a), alin. (4) și art. 19 din Legea nr. 334/2006, în anul 2020 subvențiile acordate partidelor politice, prevăzute în bugetul Autorității Electorale Permanente se acordă pe baza numărului total de parlamentari înscriși în fiecare dintre partidele politice la data de 1 ianuarie 2020", este articolul vizat din Legea Bugetului de stat pe 2020.

CITEȘTE ȘI: Testul care îţi spune în 30 de secunde dacă ai probleme cu circulaţia sângelui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.