Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, enervat de suspiciunile legate de achiziţiile Guvernului: 'Să se cerceteze şi achiziţiile făcute de consiliile judeţene'

Facebook
Ludovic Orban

Ludovic Orban se arată deranjat de discuţiile despre posibile nereguli în achiziţiile făcute de Guvern pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Premierul afirmă că ar trebui cercetate achiziţiile făcute de alte instituţii şi autorităţi.

"Achiziţii s-au făcut de către ONAC, sunt transparente, şi de către ministere. Unifarm, compania Ministerului Sănătăţii, a făcut achiziţii într-un regim de competitivitate uriaşă în momentul în care nu se găsea aproape nimic din ceea ce era necesar. Acesta sunt achiziţile care s-au derulat la nivel guvernamental.

Nu putem să forţăm spitalele să cumpere de la Unifarm. Unifarmul distribuie produse cetificate, care sunt obţinute prin achiziţii de la companii certificate. Nu înţeleg, vă spun sincer. Dacă e necesar să se facă lumină în privinţa achiziţiilor, cred că e necesar să se facă lumină în privinţa achiziţiilor făcute de toţi. Şi de consiliile judeţene, şi de către primării, şi de către spitalele aflate în subordinea consiliilor judeţene, să se vadă acolo exact care este tipul de materiale, dacă ele au fost certificate, la ce preţ s-au făcut achiziţiile respective. Să se facă orice cercetare, dar celor care sunt cu comisia de anchetă le sugerez de pe acum că nu au mare lucru de cercetat la nivel guvernamental. Să se cerceteze tot, toate achiziţiile", a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.